За кората:
2 чаши (чаша от 250 мл) брашно
3 малки тиквички
3 яйца (L размер)
1 чаша захар
1/2 чаша олио
1 чаена лъжичка бакпулвер
60 гр. бели стафиди
50 гр. непечен шам фъстък
1 ванилия
Крем:
3 яйца
3/4 чаша захар
120 гр. маргарин
2 портокала
За глазура:
300 гр. крема сирене
100 гр. пудра захар
1 лайм
1 ванилия
60 гр. шам фъстък
Настържете тиквичката необелена на ренде и я оставете да престои около 20 минути в цедка, за да се отдели от нея водата.
С миксер разбийте добре яйцата и захарта, след което добавете брашното, смесено с бакпулвера, нарязаните ядки, стафиди и ванилия. Разбъркайте, за да се изравни сместа. Добавете и отцедената добре тиквичка и отново разбъркайте. Изсипете получената смес във форма с диаметър 26 см, постлана с хартия за печене, Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40 минути. Когато блатът е изпечен, извадете от фурната и оставете да изстине.
Крем:
Сложете маргарина в касерола и оставете на слаб огън да омекне, добавете захарта, кората и сока от двата портокала и яйцата. Върнете сместа на слаб огън да заври, като при това непрекъснато биете с тел - трябва да се сгъсти до плътността на пудинг. Оставете готовия крем да изстине.
За глазурата:
Разбийте крема сиренето с миксер, добавете сока от лайм и ваниловата захар. Разбъркайте.
Разделете изпечената кора на две части, намажете долния блат с целия пълнеж, покрийте с другата кора. Намажете с глазура от крема сирене, поръсете се с кората от лайм и нарязаните ядки.