За основата:
200 гр. пшеничено брашно тип 400 + 1 бакпулвер
200 гр. меко пшеничено брашно (тип 500)
100 гр. захар
40 гр. смлени бадеми
40 гр. маргарин
За плънката:
750 гр. крема сирене
100 гр, пудра захар
3 яйца
1 ванилия
сокът и кората от 1/2 портокал и / или лимон
500 мл. прясно мляко
20 гр. смлени бадеми
80 гр. стафиди
1. Двата вида брашно, захарта, бакпулверът и смлените бадеми се смесват.
2. Крема сиренето се смесва с пудрата захар, ванилията, яйцата, сока и настърганата портокалова кора, стафидите и смлените бадеми, добавя се и млякото. Разбърква се. Ако искате сладкишът да бъде по-интензивно ароматен, сложете сок и кора и от портокал, и от лимон.
3. Във форма за сладкиши с пръстен, застлана с хартия за печене, поставете 2/3 от сухата смес с брашно, отгоре излейте полутечната смес от крема сиренето, а върху него поръсете останалата част от сместа с брашно.
4. Нарежете маргарина на кубчета и ги разпределете върху повърхността на сладкиша.
5. Печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса около 60 мин.
6. Охладения сладкиш се поръсва с пудра захар, а може да се поднесе и с плодов сос.
ВАЖНО :
Вместо стафиди можете да прибавите червена боровинка.