4 кроасана, нарязани на филийки
1 литър прясно мляко
10 супени лъжици захар
100 гр. шоколад за готвене
150 гр. смлени обикновени бисквити
3 супени лъжици ром
250 гр. маргарин
200 гр. пудра захар
2 яйца
чаени бисквити (количеството зависи от размера на формата за торта - трябва да са по-твърди и кръгли - като тези на снимките)
250 мл. прясно мляко
За покритие на тортата:
200 гр. шоколад за готвене
Бърза торта, направата на която няма да ви отнеме много време.
Първо пудингът се смесва със захарта и се добавя в млякото. В купа се счупват яйцата, разбиват се и се добавят в млякото с пудинга. Вари се на слаб огън, докато се сгъсти. Кремът се оставя да се охлади и към студения крем се добавя разбитият предварително с пудра захар маргарин. Кремът се разделя на две равни части, като едната остава бяла, а в другата се добавят шоколадът, ромът и смлените бисквити (шоколадът трябва да е стопен). На дъното на формата първо се слагат кроасаните, разрязани наполовина и потопени в малко мляко. Над кроасаните се нанася белият крем. Над него се нареждат чаените бисквити, предварително хубаво напоени в горещо мляко. Над тях се разнася добре шоколадовият крем. Цялата торта се намазва с разтопен шоколад и се оставя да престои до следващия ден, за да попие хубаво от крема.