3 пудинга ванилия (подсладени на вкус)
1 литър прясно мляко
4 яйца
100 мл олио
500 гр. кори за баница
500 гр. захар
2 чаши вода
Пригответе пудинга с млякото и захар на вкус. Докато чакате да се охладят, разбийте яйцата с 4 супени лъжици захар и след това добавете олиото. Започнете да поставяте корите една върху друга, като мажете всяка от тях с разбитите яйца. Подредете така 5 реда кори и след това върху тях поставете от пудинга по протежението на дългата страна. Завийте на руло. От всички кори можете да направите 3 - 4 рула, в зависимост от тяхната дебелина.
Изпечете рулцата, но внимавайте да не ги препечете. Готови са, когато получат бледожълтеникав цвят. След като приключите с печенето, оставете баклавичките да се охлади. Докато чакате, направете сироп от останалата захар и 2 чаши вода. След като заври, оставете на огъня още 2-3 минути и след това залейте с горещия сироп охладената баклава.