Непременно си запишете тази рецепта, ще я правите често: Феноменален домашен бюрек стъпка по стъпка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Непременно си запишете тази рецепта, ще я правите често: Феноменален домашен бюрек стъпка по стъпка
Непременно си запишете тази рецепта, ще я правите често: Феноменален домашен бюрек стъпка по стъпка
admin
Добавена от: admin
101049
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

½ кг брашно
300 мл топла вода
15 гр. сол
плънка по избор, например 400-500 гр. сирене
свинска мас или олио

Ако приготвянето на домашни кори за баница ви се струва в сферата на научната фантастика, престрашете се да опитате това!

Необходимите за корите продукти са... почти никакви, а резултатът е меко казано отличен. 

От брашното, топлата вода и солта омесете гладко тесто (най-важното е да го месите достатъчно дълго, за да стане наистина гладко). Месенето трябва да продължи около 30-тина минути. За целта може да използвате миксер с приставки за месене или хлебопекарна, ако имате програма за месене без втасване (защото в това тесто не се използва мая). Ако пък не разполагате с подходящ уред, месенето става и на ръка, просто трябва да се поизпотите повече.

Щом омесите тестото добре, разделете го на 4 равни части и добре ги намажете с мазнина отгоре и отдолу, след което ги оставете върху също намазнен работен плот да почиват половин час, покрити с фолио.

феноменален бюрек

феноменален бюрек 1
През това време се приготвя плънката. Вместо сирене може да добавите още шунка, кашкавал или каквото ви хрумне.
Намажете добре работния плот.
Вземете първото парче тесто и отново добре го намажете отгоре и отдолу, след което нежно го разтеглете с ръце (като на снимката), колкото се може по-тънко. Няма проблем, ако тестото се разкъса на места. Краищата на тестото също изтънете, а може и да ги отрежете, ако са много дебели. Когато разтеглите първия слой, сгънете го на квадрат и внимателно го сложете настрана.

феноменален бюрек 2

феноменален бюрек 3

феноменален бюрек 4

феноменален бюрек 5

 

феноменален бюрек 6

феноменален бюрек 7

феноменален бюрек 8
Вземете друга топка тесто и повторете процедурата с разтеглянето (без да сгъвате). След това поставете сгънатия първи слой върху втория и поръсете с половината от плънката. Сега сгънете втората кора над плънката като съберете ъглите в средата и ги придърпате, за да не се получи формата на квадрат (виж снимките). Отново внимателно сложете настрана.

феноменален бюрек 9

феноменален бюрек 10

феноменален бюрек 11
Повторете с третата кора процеса на разтеглянето, вземете вече сгънатите кори с плънка и ги поставете върху третата кора, поръсете с останалата част от плънката, отново съберете краищата на долната кора, така че да покрие плънката и добре да я затвори. .
Накрая разтеглете и четвъртата кора като предишните три, отгоре й поставете сгънатите вече кори и добре ги увийте в нея. 

феноменален бюрек 12
Сложете всичко в кръгла тава за печене и пъхнете във фурната, загрята на 200 ° С. Печете бюрека до златисто-кафяво (около 30 до 40 минути). Когато приключите, обърнете бюрека в чиния, нарежете на парчета и се поздравете за резултата!!!

феноменален бюрек 13

феноменален бюрек 14

Повярвайте ми, рецептата е наистина страхотна! Трябва само да се престрашите за първия път!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft