Нетрадиционна, но затова пък вкусна идея: Кафяв ориз със сушени плодове
30 Октомври 2017
4458
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти:
400 грама кафяв ориз
2 скилидки чесън
глава лук
3 супени лъжици растително олио
1 морков
1 чаена лъжица къри на прах
по 100 грама сушени кайсии и сини сливи, и стафиди
1 чаена лъжица кимион на зърна
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете обелената глава стар лук на малки кубчета, скилидките чесън - на слайсове, моркова настържете.
Измийте с топла вода всички сушени плодове.
Сгорещете тиган, налейте в него олиото и изсипете лука, чесъна, моркова и зърната кимион. Пържете сместа в продължение на 3-4 минути, като бъркате непрекъснато.
След това добавете сушените плодове при зеленчуците, отново разбъркайте и тогава изсипете и ориза.
Залейте продуктите с вряща вода, която да покрива белите зрънца с 1-2 сантиметра.
Разбъркайте съставките и покрийте тигана с капак. Оставете ястието да се задушава в продължение на 15-20 минути, а огънят да бъде слаб.
Може да поднесете както горещо, така и студено.
Добър апетит!
Залейте продуктите с вряща вода, която да покрива белите зрънца с 1-2 сантиметра.
Разбъркайте съставките и покрийте тигана с капак. Оставете ястието да се задушава в продължение на 15-20 минути, а огънят да бъде слаб.
Може да поднесете както горещо, така и студено.
Добър апетит!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари