Нетрадиционна пица с тиква

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Пица
Нетрадиционна пица с тиква
Нетрадиционна пица с тиква
admin
Добавена от: admin
5360
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
400 г брашно
20 г мая
1/4 л вода
4 с. л. олио
1 ч. л. сол
За плънката:
1,5 кг тиква
1 глава лук
150 г сметана
индийско орехче
сол
225 г кашкавал
чушка 

Тесто: Тестото се омесва, като в пресятото брашно се направи кладенче и вътре се добавят останалите продукти, като е добре маята да бъде захваната предварително в малко топло мляко или вода. Оставя се да престои 30 мин.
Плънка: тиквата се нарязана на ивички или малки парченца (по 1/2 см), които се поставят в малко количество кипяща вода и престояват 3 мин. Изваждат се и оставят да се отцедят върху тензух или домакинска кърпа. Лукът се нарязва на колелца и се задушава до светложълто. Сметаната се посолява и се добавя настърганото индийско орехче.
Тестото се разточва върху намаслена тава и се намазва със сметаната. Отгоре се поставят тиквата, колелцата лук и настърганият кашкавал. Отгоре се поставя нарязаната чушка. Пицата се пече в предварително загрята фурна около 40 мин. до златисто. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft