Тесто: Тестото се омесва, като в пресятото брашно се направи кладенче и вътре се добавят останалите продукти, като е добре маята да бъде захваната предварително в малко топло мляко или вода. Оставя се да престои 30 мин.
Плънка: тиквата се нарязана на ивички или малки парченца (по 1/2 см), които се поставят в малко количество кипяща вода и престояват 3 мин. Изваждат се и оставят да се отцедят върху тензух или домакинска кърпа. Лукът се нарязва на колелца и се задушава до светложълто. Сметаната се посолява и се добавя настърганото индийско орехче.
Тестото се разточва върху намаслена тава и се намазва със сметаната. Отгоре се поставят тиквата, колелцата лук и настърганият кашкавал. Отгоре се поставя нарязаната чушка. Пицата се пече в предварително загрята фурна около 40 мин. до златисто.
Нетрадиционна пица с тиква
28 Февруари 2012
5360
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари