Неустоима кокосова торта с 2 крема - перфектната комбинация от вкусове, направо гали небцето:

вход през zajenata.bg
За Жената
Неустоима кокосова торта с 2 крема - перфектната комбинация от вкусове, направо гали небцето:
2534
Снимков материал: pixabay.com
Неустоима кокосова торта с 2 крема - перфектната комбинация от вкусове, направо гали небцето:

Когато изпробвах рецептата на Мая и приготвих " кокосовата торта ", за която всички говореха, бях искрено удивена и стана ясно защо е толкова популярна. Има текстура и вкус, несравними с никоя друга торта, която съм правила. Семейството много хареса тази комбинация от пълнежи, така че не бих променила нищо в рецептата.

За да направите тази торта, имате нужда само от няколко съставки и малко време. Цялото приготвяне от начало до край ще ви отнеме около час и половина, а след като престои в хладилника става още по-вкусна. Децата ми бяха много нетърпеливи и веднага посегнаха към едно парче, за да го опитат, още преди да е изстинало. Ето какво ви трябва за тази върховна кокосова торта с два крема :

кокосова торта с два крема

Върховна кокосова торта

Продукти: 

300 г брашно

150 г захар

100 г масло (или маргарин)

2 жълтъка

1 чаша какао

1/2 бакпулвер

малко заквасена сметана или прясно мляко

За първия крем: 

6 белтъка

150 гр. захар

150 гр.

кокос

За втория крем: 

4 жълтъка

2 ванилови пудинга

600 мл прясно мляко

150 г масло или маргарин

100 г пудра захар

За глазурата:

150 г шоколад за готвене

кокос

настърган шоколад

какао

Приготвяне: 

Сложете брашното в купа, направете кладенче в средата и добавете нарязаното масло (маргарин), жълтъците, бакпулвера, захарта и малко от сметаната (около половин чаша) или прясното мляко.

Смесете всички съставки и омесете гладко тесто. Веднага се разделя на две равни части и върху набрашнена повърхност се разточва кора според размерите на тавата (в моя случай 25×37 см.) Намазваме тавата с олио и поръсваме с брашно, след което слагаме първото тесто вътре.

За първия крем: 

Белтъците се разбиват добре и постепенно се добавя захарта до получаване на твърд сняг. Добавете една супена лъжица кокос наведнъж и разбъркайте добре, за да изравните масата. Сместа се изсипва върху първото тесто в тавата за печене и се заглажда хубаво с лъжица.

Втората кора се разточва върху набрашнена повърхност и внимателно се поставя върху белтъците и сладкишът се пече в предварително загрята на 180 С фурна за около 20 минути.

За втория крем: 

Жълтъците се разбиват на пяна, добавят се пудинговата смес и 100 мл прясно мляко и всичко се разбърква добре.

Сварете останалото мляко и когато заври, добавете пудинга с жълтъците и сварете гъст крем на средна температура. Когато пудингът се свари, отстранете го от котлона и го оставете да изстине. Размекнатото масло (на стайна температура) и пудрата захар се разбиват настрани и се добавя охладеният пудинг, след което се смесват.

кокосова торта с крем

Върху охладеното тесто се нанася жълтият крем и се оставя в хладилника да се охлади за около половин час. 

кокосова торта парче

Украсете тортата с разтопен шоколад или само с кокос и я нарежете на кубчета или квадрати по желание. 

върховна кокосова торта

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft