Отделете белтъците от жълтъците на яйцата. Разбийте белтъците на твърд сняг.
Бланширайте спанака, след което отцедете и го нарежете ситно.
В друга купа разбийте жълтъците, добавете брашното, сметаната, бакпулвера и малко сол. Щом се получи хомогенна смес, добавете лъжица по лъжица разбитите белтъци.
В по-малка тава, покрита с хартия за печене, изсипете сместа. Печете на 200 градуса около 20-тина минути.
Натрошете сиренето и го смесете с лютеницата и чесъна.
Върху предварително приготвените палачинки сложете няколко резена шунка, настърган кашкавал и увийте на руло.
Разрежете изпечената кора на две половини. Върху първата намажете част от плънката (по-малко от половината), в средата поставете навитите палачинки и покрийте с останалия пълнеж, за да се запълни цялата повърхност.
Отгоре поставете втората кора. Леко притиснете горната кора и поставете тортата в хладилник, за да стегне добре.
Поднесете тортата студена, нарязана на пастички и украсена с майонеза, настърган кашкавал или с натрошено.
Неустоими солени пастички с лютеница
12 Март 2014
17376
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари