Лондонски пастички - така се казва този фин и много хрупкав сладкиш, който ви предлагаме да опитате днес. Основата е маслено тесто, покрито със сладко и изпечени белтъци.
Лондонски пастички
Продукти:
- 200 г масло/маргарин
- 320 г брашно
- 4 жълтъка
- 150 г захар
- лимонова кора
Пълнеж 1:
- сладко от кайсии
Пълнеж 2:
- 4 белтъка
- 180 г захар
- 120 г смлени орехи
- още 80 г нарязани орехи
Приготвяне:
Пресейте брашното в купа, добавете жълтъците, настърганата лимонена кора, захарта и мекото масло и започнете да месите тестото. В началото може да използвате миксер, а когато тестото се събере, да доомесите на ръка.
Разточете тестото върху набрашнен плот с размера на малка тавичка, в която ще печете готовия сладкиш.
Помагайки си с пръсти, разстелете тестото по цялото дъно на тавата (не е необходимо да я мажете с мазнина).
Разбийте белтъците със захарта на твърд сняг. Внимателно прибавете смлените орехи, като бъркате отдолу-нагоре, за да не спадне обемът на белтъците.
Върху тестото в тавата разпределете сладкото на тънък слой, а отгоре разпределете целувчената смес:
Поръсете с нарязаните едро орехи и сложете сладкиша да се пече в загрята на 180 градуса фурна, докато белтъците порозовеят, а орехите се запекат.
Охладения сладкиш нарежете на пастички и поднесете със следобедното кафе или чай.
Да ви е сладко!