Тази царевична супа е лека и засищаща
Предлагаме ви рецептата за лека и вкусна царевична супа. Ние лично имахме удоволствието да я опитаме едва наскоро, но оттогава сме я правили вече редица пъти. Много апетитна и много разяждаща става.
Лесна, бърза и чудно вкусна е тази царевична супа
Трябват ни три лъжици зехтин, една глава лук, три скилидки чесън, четири малки червени картофа, морска сол, млян черен пипер, две консерви царевица, четири чаши зеленчуков бульон, две чаши неподсладено бадемово мляко.
Първо е необходимо да си задушим лука и чесъна в една голяма тенджера за около четири минутки, на средна температура.
След това си прибавяме по-голямата част от царевицата като си запазваме от нея малко за гарнитура. Слагаме я в тенджерата и хубаво разбъркваме супата.
Прибавяме си зеленчуковия бульон, заедно с бадемовото мляко. Пак слагаме похлупака на тенджерата и намаляме температурата на котлона. Готвим, докато картофите омекнат.
После махаме супата от печката и си я пасираме, докато стане една съвсем гладка смес. Отново я връщаме след това на котлона, овкусяваме я пак и я оставяме да се сгъсти за още десетина минутки.
Когато я поднасяме на трапезата, слагаме вътре останалата царевица и малко ситно нарязан зелен лук по желание. С него обаче става още по-свежо и вкусно ястието.
Супер лесна, свежа и вкусна става тази царевична супа. Не е от най-традиционните у нас, но пък ще видите колко ще ви хареса. И колко различна и изкушаваща е за околните.