Отлична празнична торта , която се приготвя за 5-10 минути, без печене, без яйца, без брашно, без кондензирано мляко, без желатин...
Тази шоколадова торта е страхотно предложение, защото няма да отнеме много време за приготвяне, а всички знаем колко ценно е времето ни, когато празниците наближават.
Ще я приготвите за отрицателно време, а след това остава само да я охладите в хладилника за няколко часа. Вкусът й е божествен, има нежна, копринено мека, кремообразна структура и всяка хапка се топи в устата.
Снимка: YouTube
Торта Разкош без яйца и без брашно
Продукти за основата (за форма 18 см):
200 г какаови бисквити
100 г фъстъци
100 г масло
1 щипка сол
И още:
1 банан
150 гр. шоколад
300 гр. крема сирене (маскарпоне)
100 гр. пудра захар
300 мл сладкарска сметана 30% масленост
бял шоколад за украса
Приготвяне:
Вземете сурови, обелени фъстъци, леко ги запечете с щипка сол (запържете ги в сух тиган на умерена температура), докато започнат да миришат приятно, след което ги оставете настрани и ги оставете да изстинат.
След това ги сложете в блендер или чопър, след което ги смелете на ситно.
Снимка: YouTube
Натрошете бисквитите с ръце (можете да използвате кексчета по ваш избор или дори чаени сладки), след което ги натрошете с ръчен или обикновен блендер. Трябва да получите наистина фин прах.
Снимка: YouTube
Поставете смлените бисквити в по-дълбока купа, след което към тях добавете смлените фъстъци. Разбъркайте с шпатула, за да изравните двете съставки.
След това добавете 100 г разтопено и охладено масло, след което отново разбъркайте до получаване на смес с консистенцията на мокър пясък.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Изсипете сместа в 18 см форма, предварително намаслена и застлана с хартия за печене.
Разпределете я равномерно по дъното и малко отстрани, след което я притиснете с помощта на дъното на чаша, така че да е с еднаква дебелина.
Снимка: YouTube
В отделен съд се разбиват 200 мл сладкарска сметана с постепенно добавяне на 100 г пудра захар. Разбийте няколко минути, докато получите кремообразна бита сметана. В друга купа разбийте крема сиренето на пяна и започнете постепенно да добавяте разбитата сметана.
Снимка: YouTube
Разбийте за кратко докато се смесят в гладък и деликатен крем. Обелете банана и го нарежете на кръгчета с дебелина 3-4 мм.
Снимка: YouTube
Изсипете една трета от крема във формата върху бисквитената основа и разпределете равномерно.
Наредете кръгчетата банан, след което отгоре добавете втората третина от крема, разпределете равномерно и заравнете.
Снимка: YouTube
На слаб огън разтопете 150 г начупен на кубчета шоколад със 100 мл сладка сметана. Бърка се до получаване на течна глазура (внимавайте, не трябва да загаря).
Върху белия крем се разпределя половината от шоколадовия ганаш, заравнява се, след което се залива отгоре с останалия бял крем.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Разстиламе, заравняваме и накрая заливаме с останалия шоколадов ганаш. След като се заравни, поръсете отгоре с настърган бял шоколад, който идеално допълва черно-белия контраст.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Оставете тортата в хладилник да се охлади и стегне поне 3-4 часа, след което махнете ринга, нарежете и сервирайте.
Снимка: YouTube
Тази торта е най-кремообразното и вкусно нещо, което сте опитвали! Пригответе я и нека ви е сладко!