Какво най- често ядете за закуска? Със сигурност сутринта ви започва с продукти, които могат да се готвят бързо и лесно. И какво може да бъде по-лесно и вкусно от бъркани яйца или омлет? Освен това, в ястията от яйца можете да добавите почти всичко, което е в хладилника ви: колбаси, зеленчуци и много други неща.
Искаме да споделим с вас ярка лятна рецепта за бъркани яйца и задушени тиквички. Ако искате, можете да разнообразите ястието с чери домати, малки парчета печено месо и настърган кашкавал. Такава апетитна закуска ви кара да си лягате по-рано, за да се събудите.
Съставките
тиквички 1 бр.
лук 1 бр.
чесън 1 скилидка
смес от червен пипер сладък и лют 5 грама
яйце 1 бр.
Слънчогледово масло 1 супена лъжица
магданоз
Подготовка
Измийте тиквичките, отсечете краищата и нарежете зеленчука на малки кубчета. Обелете и нарежете чесъна и лука.
В тиган със слънчогледово олио се запържва лука, добавете тиквички и подправки, разбъркайте добре всичко. Изсипете вода в тигана и добавете чесъна. Задушете зеленчуците на слаб огън за 5 минути.
Когато тиквичките станат меки и излишната течност се изпари от тигана, добавете яйцето към чинията.
Смесете яйцата с зеленчуците и гответе ястието, докато яйцето не стане готово. Поръсете яйцата с нарязан магданоз и сервирайте на масата.
За да направите закуската още по-удовлетворяваща, препоръчваме да сложите допълнително яйце в тигана. Сервирайте ароматизирани бъркани яйца с пресен бял хляб .
Не забравяйте да споделите тази проста рецепта с приятелите си!