Винаги пека по 2 броя от този хляб, защото първият винаги се изяжда веднага, докато е още топъл.
При този вид тесто няма как да сгрешите дали е много меко или много твърдо, защото не се меси на ръка... Просто трябва да се придържате към дадените мерки и да не добавяте нищо повече или по-малко.
Снимка: YouTube
Чудо хляб в тенджера
Продукти:
- 550 мл хладка вода
- 1 ч. л. захар
- 1 пак.суха мая или 20 г прясна мая
- 670 г брашно тип 400
- 2 ч. л. сол
Приготвяне:
Активирайте маята в малко хладка вода с една чаена лъжичка захар, след което я изсипете в брашното, смесено със солта и останалата вода. Разбива се добре с лъжица и се оставя да втаса покрито, докато увеличи обема си.
Снимка: YouTube
Изсипете тестото, без да месите, във висока тенджера, застлана с хартия за печене и поръсете отгоре с малко брашно. Загрейте фурната на 250 градуса, покрийте съда и печете 30 минути.
Снимка: YouTube
Махнете капака и печете още 15 минути. Оставете хляба да се охлади върху решетка за около 10 минути, след което отстранете хартията.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!