Не пропускайте нашата бърза и лесна рецепта за лазаня с тиквички и кашкавал , която ще хареса цялото семейство!
За разлика от тази с кори за лазаня, нашата версия е много по-лека и лятна от оригинала, а вкусът й е наистина незабравим! Запишете си необходимите продукти:
Лятна лазаня с тиквички и кашкавал
Необходими съставки:
4 тиквички
зехтин
сол
Средиземноморски подправки
40 грама пармезан
60 грама моцарела, може и обикновен кашкавал (даже става по-вкусно)
230 грама рикота
черен пипер
3 скилидки чесън
копър
магданоз
Слънчогледово олио
сос маринара или доматен сос с подправки на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете тиквичките на филийки и ги наредете в предварително намазана с масло форма за печене. Добавете сол, средиземноморски подправки и зехтин. Печете ги около 20 минути при температура от 200 градуса по Целзий. Когато са готови, ги оставяме да изстинат.
2. Междувременно смесете в купа 40 грама пармезан, 60 грама моцарела, 230 грама рикота, сол, черен пипер, 2 супени лъжици зехтин, 3 скилидки чесън, магданоз и копър.
3. Намажете съда за печене със слънчогледово масло и добавете доматен сос. Наредете ред тиквички и ги залейте със смес от сирена. Поръсете отгоре доматен сос.
4. Повтаряйте процедурата до изразходване на всички съставки. Накрая добавете настъргана моцарела и печете около 25 минути при температура 200 градуса.
Да ви е сладко!