Не е истина как леля в Русия пече пирожките наобратно! Стават огромни без набухвател и нямат грам мазнина:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не е истина как леля в Русия пече пирожките наобратно! Стават огромни без набухвател и нямат грам мазнина:
Не е истина как леля в Русия пече пирожките наобратно! Стават огромни без набухвател и нямат грам...
3801
Не е истина как леля в Русия пече пирожките наобратно! Стават огромни без набухвател и нямат грам мазнина:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рускините са прочути със своите вкусни пирожки . Нещо като нашите банички, но с по-различна форма и пълнеж.

Освен това обикновено се пържат в олио. Днес обаче, благодарение на моята леля от Русия, ще ви покажа един необичаен начин за приготвяне на пирожки, при това без капка мазнина! Благодарение на необичайния начин на печене "с главата надолу" ще ви се струва, че пирожките не са печени, а пържени, но в същото време няма да има капка растително масло в тях.

Необичайни пирожки надолу с главата

Продукти:

  • прясно мляко - 150 ml;
  • вода - 150 ml;
  • сол - 1 ч.л
  • брашно - 450 гр;
  • месо - 250 гр;
  • лук - 2 глави;
  • сол, черен пипер - на вкус;
  • масло - 150 гр.

Приготвяне:

За да приготвите тестото, комбинирайте мляко, вода, сол и брашно. Замесете гладко, меко тесто, което не лепне по ръцете. Разделете тестото на 2 равни части и оставете на масата под стреч-фолио за 15 минути.

топка тесто

Разточете всяка половина от тестото на тънък пласт с дебелина 0,2-0,3 мм. Намажете единия слой с разтопено масло, отгоре поставете втория слой тесто. Намажете горния слой също с разтопено масло.

тесто с масло

Навийте тестото на стегнато руло. Нарежете рулото на парчета с дебелина 2 пръста. Покрийте тестото със стреч фолио и оставете за 15 минути.

парчета тесто

За да приготвите плънката, нарежете месото на малки парчета, добавете към него наситнен лук, сол и черен пипер на вкус.

плънка за пирожки

Разточете всяко парче тесто и поставете плънката вътре. Оформете пирожката и защипете добре краищата върху плънката.

пълнене пирожки

Намажете дъното на всяка пирожка с белтък и поставете върху обърната тава за печене. В този случай белтъкът ще действа като "лепило", което ще държи пирожките върху тавата.

пирожки върху тава

Сложете пирожките в предварително загрята на 180 градуса фурна за 5 минути, след което ги обърнете с тавата така, че да са "с главата надолу". Постелете дъното на фурната с фолио.

обърнати пирожки

Благодарение на този необичаен метод на готвене цялата излишна вода лесно ще се изпари от пирожките, което ще ги направи още по-вкусни и хрупкави.

хрупкави пирожки

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft