Не е нужно да отидеш чак да Испания, за да си опитал от ароматната им кухня! Рецепта за паеля!
7 Юли 2017
14277
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
30 грама масло
1 глава стар лук
500 грама пилешко месо от бутчета
1 чаена чаша и половина бланширан ориз
5 чаени чаши пилешки бульон
3 скилидки чесън
300 грама наденички чоризо
2 червени чушки
50 грама замразен или сварен грах
1/2 чаена лъжичка шафран
сол, черен пипер на вкус
2 меки домата
пресен магданоз
лимон за украса
50 милилитра бяло вино
Пригответе тиган с капак, сгорещете маслото и запържете пилешкото месо и наденичките. Прибавете нарязани ситно чесън и лук, разбъркайте и добавете сол, черен пипер и шафран.
Почистете чушките и заедно с доматите ги нарежете ситно.
Добавете към сместа граха и задушете за 5 минути. Накрая сипете ориза, бульона, виното и варете на тих огън докато течността се редуцира.
Подправете ястието с лимонов сок и пресен магданоз. Разсипете и се насладете на вкуса!
Подправете ястието с лимонов сок и пресен магданоз. Разсипете и се насладете на вкуса!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари