Мойте Рецепти
1. Разбийте яйцата със захарта, добавяйте последователно брашното, млякото и щипка сол. Оставете сместа да престои 15 минути, а след това от нея изпържете палачинки по стандартния начин. Разбира се, може да направите палачинките и по рецептата, която вие ползвате. Ще ви трябват 13-15 палачинки.
2. От жълтъците, захарта, брашното, нишестето, млякото, ванилията сварете сладкарски крем. Ще ви трябва около половината от дозата.
3. Пригответе сиропа. Сложете захарта и водата да заврат в тенджерка, добавете пръчката канела и варете още 5-6 мин., катопреди края добавите парчетата лимон.
4. Запечете корите за баклава във фурната, докато се зачервят леко - на 180 градуса за 20-30 мин.
5. След това внимателно ги натрошете и залейте с охладения сироп.
6. Сглобете тортата: взимайте от палачинките, мажете ги с ваниловия крем, поръсвайте ги с нарязани орехи (2-3 супени лъжици), отгоре покрийте с друга палачинка и продължете така, докато свършат всички съставки.
7. Последната палачинка намажете с крема, поръсете с ядки, а отгоре подредете парчетата от запечените кори. Поръсете отново с нарязани орехи и покапете от сиропа.
8. Насладете се на красивия, богат вкус на тази невероятна торта.
* чашата е от 200 мл.