Не е само мляко: Ето какво се слага в сутляша, за да е мек като коприна и невероятно нежен
4 Май 2023
39394
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Обикновено приготвяме този турски десерт с ориз, който първо се сварява в малко вода, след това се добавя млякото и накрая се добавя захарта, когато оризът е напълно омекнал. Но тази рецепта е нещо специално. Днес ще ви издадем тайната на перфектния сутляш - ето как ще стане кремообразен и мек като коприна! Тайната е в използването на един обичаен продукт от магазина:
Перфектната рецепта за сутляш
Необходими продукти:
- 6 чаши (от 200 мл) вода
- 2 чаши ориз
- 3 чаши прясно мляко
- 15 супени лъжици захар
- 2 пак.ванилова захар
- 1 ванилов пудинг с варене
- канела за поръсване по желание
Начин на приготвяне:
Сложете водата на огъня да заври, добавете ориза и бъркайте да не загори. Когато е почти готов, добавете млякото, захарта и ваниловата захар. Преди края се сваля малко от котлона, когато е още рядък, и се добавя пудингът, предварително размит с малко мляко.
Връщаме за кратко на огъня, за да "клокне" отново и готово...
Горещият сутляш се слага в мокри чинии, а отгоре се поръсва с канела по желание. Може да се сложат и стафиди, има ги в оригиналната рецепта, но аз не ги слагам.
Да ви е сладко!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари