Не знам дали царете така са я яли, но тази рибка натри носа на всички злобни приятелки! Сега...
10 Декември 2016
24943
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ако търсите оригинални рецепти за топли ястия за празничната маса , определено трябва да обърнете внимание на рибата по царски . Чудесно ястие от риба и зеленчуци под кораот кашкавал.
За приготвянето му можете да изберете всяка риба - например филе минтай , бяла риба или тилапия . Гарантирано ще спечели гостите ви!
Съставки:
1 кг риба
150 гр. майонеза
100 гр.
кашкавал
2 глави лук
1 домат
1 чушка
сол , черен пипер , подправка за риба - на вкус
Приготвяне:
- Нарежете рибата на порции, обелете и нарежете лука на пръстени. Към лука добавете подправката за риба, майонезата, черен пипер и сол, и разбъркайте внимателно.
- Залейте с приготвената марината рибата и разбъркайте.
- Пъхнете рибата в хладилника да се маринова за около 30-40 минути.
- Покрийте тавичка с хартия за печене и поставете отгоре рибата. Излейте отгоре маринатата. Покрийте с нарязани домати и ивички чушка. Намажете всяко парче с още малко майонеза и поръсете с настърган кашкавал.
- Пъхнете ястието в предварително загрята на 200 градуса фурна за около половин час.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари