Не знам как се произнася на френски, но го правя през ден: редиш ябълките, отгоре тестото, а с топка сладолед е неприлично вкусен!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не знам как се произнася на френски, но го правя през ден: редиш ябълките, отгоре тестото, а с топка сладолед е неприлично вкусен!
Не знам как се произнася на френски, но го правя през ден: редиш ябълките, отгоре тестото, а с...
12108
Не знам как се произнася на френски, но го правя през ден: редиш ябълките, отгоре тестото, а с топка сладолед е неприлично вкусен!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тарт Татен  - един много известен френски десерт . Историята на този сладкиш "с главата надолу" датира от 1898. " Tatin " е обичан по целия свят със своята лекота на приготвяне и божествен вкус!

Сладкишът идеално се съчетава с  топли напитки , а ако добавим лъжичка ванилов сладолед , е просто невъзможно да се откъснеш от Татена!

Съставки:

200 гр. брашно

150 гр.

масло

5 с.л. прясно мляко

180 гр. захар

1 кг ябълки

щипка сол

Приготвяне:

  1. Настържете 100 г студено масло и добавете брашното, след това стрийте на трохи.
  2. Добавете охладеното мляко и бързо омесете тестото. След това увийте тестото в найлоново фолио и го пъхнете в хладилника за половин час.
  3. Обелете ябълките, нарежете ги на четвъртинки и отстранете семената им. Загрейте тигана и поставете върху него останалата част от маслото и захарта. Разтопете и изчакайте, докато сместа потъмнее леко.
  4. След това поставете в карамела ябълките и ги варете около 15 минути, така че да се изпари излишната влага.
  5. Разточете тестото между два пласта фолио или хартия за печене. Кръгът трябва да бъде малко по-голям от тавичката, за да се образува борд.
  6. Поставете във формата ябълките, покрийте ги с тестото и оформете красив борд, като подпъхнете тестото надолу.
  7. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35 минути или докато сладкишът леко покафенее.
  8. Изчакайте, докато се охлади, и едва след това обърнете в подходяща чиния.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft