Не знам кое ѝ е по-вкусно на тази торта: палачинките, копринения крем или ореховата заливка. Затова ям по 3 парчета:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не знам кое ѝ е по-вкусно на тази торта: палачинките, копринения крем или ореховата заливка. Затова ям по 3 парчета:
Не знам кое ѝ е по-вкусно на тази торта: палачинките, копринения крем или ореховата заливка....
14217
Източник: bgfermer.bg
Не знам кое ѝ е по-вкусно на тази торта: палачинките, копринения крем или ореховата заливка. Затова ям по 3 парчета:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Опитвали ли сте някога палачинкова торта ? Не, не солена, а истинска - с крем, ядки и невероятна глазура? Днес имаме нещо наистина специално за всички любители на сладкото. Палачинкова торта Фантазия - съчетанието от бананови палачинки, нежен млечен крем и заливка с орехи и карамел я прави истинско неустоимо изкушение.

Ето как се прави тази невероятна палачинкова торта с банани и кисело мляко :

Палачинкова торта Фантазия

Продукти:

За банановите палачинки:

4 с.л.масло

1 голям добре узрял банан (около 170 г, или 1/2 ч.чаша пюре)

235 мл прясно мляко

95 гр.брашно

4 яйца

2 с.л.кафява захар

1/2 ч.л.ванилия

1/2 ч.л.сол

1/2 ч.л.канела

1/2 ч.л.индийско орехче

щипка смлян карамфил

За крема:

225 гр.крема сирене

345 гр.обикновено кисело мляко

65 гр.захар

1/2 ч.л.ванилия

За глазурата:

120 мл сладкарска сметана

50 гр.кафява захар

15 гр.масло

50 гр.нарязани орехи

1/2 ч.л.ванилия

сол на вкус

палачинкова торта фантазия

Приготвяне:

В блендер разбийте банана до пюре. Добавете маслото и останалите съставки за палачинките. Разбийте отново до получаването на гладка смес. Прехвърлете тестото в купа - трябва да е с достатъчно течна консистенция. Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилника поне за час.

За крема: Разбийте крема-сиренето до пухкава маса. Постепенно добавете киселото мляко, захарта и ванилията. Разбийте пак до хомогенен крем.

Започнете сглобяването на тортата: Намажете палачинките с крема и ги подредете една върху друга. Заделете малко от крема, за отгоре и отстрани. За глазурата използвайте ръчен миксер. Разбийте сметаната с кафявата захар и маслото в тенджера на средна скорост. Поставете на котлона и изчакайте сместа да заври. Намалете котлона и оставете да къкри за около 10 минути, като разбърквате от време на време. Добавете ванилия, сол и нарязаните ядки.

Залейте тортата веднага с горещата глазура. 

Сега идва най-трудният момент - да я изчакате достатъчно, за да се охлади и да поеме от всички вкусове!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft