Не изхвърляйте киселото мляко, щом му изтече срокът - ето аз какво приготвям от него и няма недоволни! Турски пърленки БЕЗ фурна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не изхвърляйте киселото мляко, щом му изтече срокът - ето аз какво приготвям от него и няма недоволни! Турски пърленки БЕЗ фурна:
Не изхвърляйте киселото мляко, щом му изтече срокът - ето аз какво приготвям от него и няма...
1922
Източник: За Жената
Не изхвърляйте киселото мляко, щом му изтече срокът - ето аз какво приготвям от него и няма недоволни! Турски пърленки БЕЗ фурна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези вкусни пърленки с кисело мляко  по рецепта от YouTube са страхотни и благодарение на тях можете да спретнете наистина вкусна вечеря или лека закуска за вашето мъниче.

Просто опитайте да ги приготвите и цялото семейство ще бъде възхитено! При печенето, което между другото е не във фурната, а на тиган, пърленките се надуват като балон, в следствие на което вътре в тях се образува джоб, който после може да напълните с всякакви вкусотии! Вижте лесната рецепта за Турски пърленки с кисело мляко :

Турски пърленки с кисело мляко

Продукти:

  • 100 мл вода
  • 90 г обикновено кисело мляко
  • 3 г инстантна мая
  • 1/2 чаена лъжица захар
  • 250 г обикновено брашно
  • 1/2 ч. л.
сол
  • 1 чаена лъжичка зехтин
  • Приготвяне:

    Изсипете брашното в купа, добавете маята, захарта, солта и разбъркайте. 

    Добавете кисело мляко и покрийте с топла вода.

    Всичко се разбърква добре, докато се смесят съставките. 

    Добавя се зехтин, замесва се гладко тесто и се оставя да втаса 1,5 часа. 

    тесто пърленки

    Снимка: YouTube

    След това го прехвърляме върху набрашнена работна повърхност.

    Разточете го на кръгла питка и го нарежете на 8 приблизително равни части. 

    тесто на сегменти

    Снимка: YouTube

    Оформете всяко парче на топка, едно по едно, и след това покрийте с кърпа, за да не изсъхне тестото, преди да ги разточите поотделно.

    топки тесто

    Снимка: YouTube

    Диаметърът на всяка питка трябва да е около 10-12 см. 

    Изпържете пърленките в сух тиган за около 45 секунди от всяка страна или докато се образуват въздушни мехурчета.

    питки тесто

    Снимка: YouTube

    турски пърленки

    Снимка: YouTube

    По време на печенето вашите пърленки ще се надуят като балон. Когато са готови, просто ги разполовете и напълнете на вкус.

    пълнени турски пърленки

    Снимка: YouTube

    Можем да сервираме.

    Желаем ви добър апетит!

    турски пърленки с кисело мляко

    Снимка: YouTube

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft