Ако сте правили палачинки и ви е останало от тестото, не я изхвърляйте. Има няколко вкусни ястия, които можете да приготвите по-късно или на следващия ден, без никой да забележи, че са направени от това тесто.
Сместа, съдържаща яйца, мляко и брашно, може да се използва по различни начини, а ние ви предлагаме две солени рецепти и едно леко предястие.
3 бързи рецепти от тесто за палачинки
1. Направете американски палачинки
Тестото за палачинки може да се съхранява в хладилник за една нощ. На следващия ден добавете бакпулвер и още малко брашно, и изпържете малки американски палачинки, идеални за закуска.
2.
Добавете брашно и бакпулвер, малко сол и омесете меко тесто. Разточете, нарежете на форми по желание и изпържете в горещо олио. Сервирайте с със сирене или сладко.
3. Панирайте нещо
Тестото за палачинки е много подобно на традиционното панировъчно тесто. Добавете малко брашно, за да го сгъстите, обогатете с джинджифил или бира, и потопете вътре парче риба или месо.