Помниш само - 3 чаши! Няма по-вкусна, лесна и сочна домашна торта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Помниш само - 3 чаши! Няма по-вкусна, лесна и сочна домашна торта:
Помниш само - 3 чаши! Няма по-вкусна, лесна и сочна домашна торта:
25929
Помниш само - 3 чаши! Няма по-вкусна, лесна и сочна домашна торта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Домашната торта "Три чаши" е много лесна за приготвяне, но това не я прави по-малко вкусна! Можете да използвате за мярка всякаква чаша, основното е да използвате еднакъв обем за всички продукти, тогава тортата определено ще се получи. Ако ви се хапва нещо сладко, сочно и напоено с крем, пригответе си и вие Торта Трите чаши :

Домашна торта Трите чаши

Съставки за блата:

  • Кисело мляко - 1 чаша;
  • Брашно - 1 чаша;
  • Захар - 0,5 чаши (можете да сложите и 1 чаша, ако обичате по-сладко);
  • Сода - 1 ч.л (8 гр.);
  • Яйце (голямо) - 1 бр.;
  • Растително масло - 1/4 чаша (50 ml);
  • Шипка сол;
  • Какао - 2 с.л.;
  • Ванилова захар - 1 с.л.

* 1 чаша може да бъде 200, 250 или 300 мл.

За крема:

  • Заквасена сметана 25-30% (може да бъде купена или домашна) - 400 гр.;
  • Варено кондензирано мляко - 1 кутия (370 gr);
  • Лимонов сок (по желание) - 1 ч.л за стабилизиране на крема.

Приготвяне:

Извадете киселото мляко и яйцето от хладилника предварително, за да станат със стайна температура. След това в купа смесете захар, яйце, ванилова захар, щипка сол, растително масло, кисело мляко и сода.

Киселото мляко със сода ще даде реакция и масата ще се увеличи по обем. Пресейте брашното с какаото тук, разбъркайте. Тестото ще е течно - така трябва.

кисело мляко със сода

Изсипете във форма, застлана с хартия за печене и намазана с олио (може да изпечете и в голяма правоъгълна тава, а след това да нарежете на три равни части и ще имате правоъгълна торта). Печете на 170 градуса за 40 минути или до суха клечка.

тесто във форма за торта

Извадете готовия блат от формата 5 минути след изпичане, поставете върху решетка за половин час. След това се нарязва на 3 блата, а неравната горна част се отрязва и се смила на трохи за украса на тортата.

изрязан блат

Смесете купешка или домашна заквасена сметана с варено кондензирано мляко. Тук може да се добави и лимонов сок, за да се стабилизира кремът бързо и да не е течен.

брашно и какао в тестото

Сглобете тортата: кремът се разделя на 3 части и се разпределят равномерно върху корите. Покрийте със стреч фолио и оставете в хладилник за няколко часа (най-добре цяла нощ).

тесто във формата

Натрошете отрязания блат с ръце или настържете на ренде, поръсете го отстрани и отгоре на тортата. Охладете за още час или сервирайте веднага!

торта Три чаши

Много нежна, напоена, умерено влажна и сладка, мека домашна торта. Много сполучлива комбинация от шоколадови блатове и крем карамел!

Торта три чаши с шоколад и карамел

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft