За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Не може вечно диети, хайде да се поглезим! Ще ви изкушим с парченце шоколадова баклава, пълна с орехчета - ммм!
Не може вечно диети, хайде да се поглезим! Ще ви изкушим с парченце шоколадова баклава, пълна с...
27 Октомври 2016
56716
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Десерти
Не може вечно диети, хайде да се поглезим! Ще ви изкушим с парченце шоколадова баклава, пълна с орехчета - ммм!
свързани рецепти
Мойте Рецепти
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 гр. кори за баница 300 гр. орехи - половината нарязани, половината - счукани 300 гр. настърган шоколад малко индийско орехче (по желание) и малко канела 250 гр. масло или маргарин Сироп: 800 гр. захар 600 гр. вода 1 изцеден лимон
В настъргания шоколад се добавя канелата. Взема се една кора и се сгъва наполовина. Върху нея се наръсва една супена лъжица нарязани орехи, една супена лъжица смлени орехи и две супени лъжици настърган шоколад. След това кората се навива на тясно руло. Процедурата се повтаря с всички кори, които се нареждат в намаслена тавичка. Баклавата се нарязва на парчета около 6 см и се поръсва с разтопеното масло. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20-ина минути, докато получи златисто-жълт цвят. Изпечената баклава се изважда от фурната и над нея се поръсва малко индийско орехче. Оставя се да се охлади и се залива с горещ сироп. Покрива се с фолио и се препоръчва да преседи една нощ, за да може да попие добре сиропа. За сиропа: Захарта и водата се слагат да къкрят около 10 - ина минути. Добавя се сокът от лимон и настърганата лимонена кора, и се оставя да ври още 2 минути. Сиропът се охлажда за около 5 минути, преди с него да се залее баклавата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари