Най-вкусните запечени гъби, които някога сте опитвали!
Тези гъби се готвят лесно, опитайте се да ги приготвите и поглезете любимите си хора!
Съставки:
Гъби печурки – 500 грама;
Лук – 2 броя;
Готварска сметана – 200 грама;
Кашкавал – 300 грама;
Чесън – 1 скилидка;
Масло – 4 супени лъжици;
Брашно – 1 супена лъжица;
Черен пипер и сол на вкус.
Начин на приготвяне:
Ако е необходимо, почистете гъбите и ги нарежете. Запържете ги в 2 супени лъжици масло.
Течността, която се е отделила по време на запържването, изсипете в отделен съд.
Обелете лука, нарежете го на ситно и го добавете към гъбите заедно с още 2 супени лъжици масло.
Към течността от запържените гъби, добавете сметаната и брашното и старателно разбъркайте.
Полученият сос бавно изсипете при гъбите и лука, и оставете да къкри за още 5 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
Кашкавалът се настъргва на ренде.
Натрийте със скилидката чесън формички за печене. Добавете гъбите и лука заедно с образувалия се сос, поръсете с настърган кашкавал и ги сложете в предварително загрята фурна до 200 градуса в продължение на 5-7 минути.
Запечените гъби са чудесно допълнение към празничната маса, никой от гостите ви няма да остане безразличен.