Обелете тиквичките и ги нарежете на тънки филии по дължина. Посолете ги и ги сложете в цедка да се отцеждат 30 минути.
Отцедете добре от сока, който са пуснали, и ги оваляйте в брашното. Изпържете ги в малко загрято олио от двете страни до зачервяване, след което ги сложете върху домакинска хартия, за да попие мазнината. (Вместо да ги пържете, може да ги изпечете във фурната върху хартия за печене, намазани с малко олио).
Намажете огнеупорен съд с олио и поставете на дъното ред тиквички. Върху тиквичките подредете нарязаната на тънки филийки шунка и покрийте с настърган кашкавал. Редувайте пластовете така, докато свършат продуктите.
Накрая разбийте сметаната с яйцата и залейте със сместа тиквичките. Поръсете с настърган кашкавал и печете на 200 градуса около 30 минути.
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Не обичате тиквички? Е, след тази рецепта ще ги заобичате: Редена фантазия с тиквички
Не обичате тиквички? Е, след тази рецепта ще ги заобичате: Редена фантазия с тиквички
6 Февруари 2016
169097
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари