Не обичах особено патладжани, а сега ги обожавам! Тази рецепта промени всичко: Леко пикантни,...
17 Август 2016
1141507
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Има безброй методи за приготвянето им. Днес ви ги предлагаме леко пикантни и идеални като мезе за летните жеги. Непременно опитайте!
Продукти:
2 с.л.
олио
4 с.л. чили сос
2 с.л. лимонов сок
2 скилидки чесън
1 връзка кориандър
сол на вкус
Приготвяне:
- Поставете тънко нарязаните патладжани в подсолена вода за 20 минути, за да си пуснат горчивината. Изплакнете и подсушете с хартиени кърпи.
- Изпържете патладжаните в 1 с.л. олио. Желателно е в тиган с незалепващо покритие.
- В тенджера смесете останалото олио, лимоновия сок и чили соса. Ако нямате последната съставка, просто добавете доматеното пюре, смесено с малко оцет, канела и черен пипер.
- Сложете сместа на огъня, кипнете, но без да варите дълго, и добавете чесъна, минат през преса.
- Сложете патладжаните в сместа и ги извадете след 2 минути.
- Подредете патладжаните върху подходяща чиния. Поръсете със ситно нарязан кориандър или магданоз.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари