Не остана загорял тиган у нас, как не съм знаела досега за тези 2 съставки от кухнята правят всичко като ново

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Не остана загорял тиган у нас, как не съм знаела досега за тези 2 съставки от кухнята правят всичко като ново
15671
Снимков материал: pixabay.com
Не остана загорял тиган у нас, как не съм знаела досега за тези 2 съставки от кухнята правят всичко като ново

Тиганът с незалепващо покритие е страхотен - стига да не спира да служи за основната си цел. Ако храната започне да се залепва за вашите незалепващи съдове за готвене, не се отчайвайте. Прочетете, за да разберете как да надстроите незалепващото си покритие у дома .

Днес редакторите ни ще ви споделят с вас метод за това как да коригирате тази ситуация и да върнете незалепващото покритир на тигана. Ще обсъдим и някои начини да се отървете от лепкавите остатъци от храна и да ги предотвратите в бъдеще.

Как да поправите незалепващото покритие у дома

Какво да направите, ако тиганът с незалепващо покритие изгори

Защо незалепващите тигани започват да горят? Като цяло тенджерите и тиганите с незалепващо покритие са лесни за поддръжка. За съжаление, рано или късно, в процеса на експлоатация, по тях се появяват петна и драскотини. В тези зони започват да се натрупват мазнини и остатъци от храна, което се отразява негативно на ефективността на незалепващата повърхност.

За щастие, всичко, което трябва да направите, за да се справите с този проблем, е да почистите добре проблемните зони и да загреете тигана. За да направите това, ще ви трябва:

1 чаша вода
2 супени лъжици сода за хляб
0,5 чаша оцет

 

Комбинирайте всички съставки в тенджера или тиган, който е започнал да изгаря, и поставете на огън. След като заври, оставете сместа да ври 10 минути, след това измийте прибора. Накрая натрийте повърхността с растително масло.

Как да се отървете от залепнало яйце в тиган

Ако готвите яйца в незалепващ тиган и ви е трудно да отмиете слепващите остатъци от храна, обърнете внимание на следния съвет. Винаги използвайте студена вода, когато миете тигана, в който са пържени яйцата. Почиства повърхността много по -ефективно , защото горещата вода втвърдява белтъка.

Премахване на по -твърди частици храна

Пилето терияки, което приготвихте за вечеря, беше вкусно. Но какво да кажем за грозното черно изгаряне от сладкия сос на повърхността на незалепващия тиган?

Изсипете 0,25-0,5 сода  в тигана и напълнете наполовина с вода. Доведете водата до кипене и изгорелите остатъци от храна ще започнат бавно да се отделят. Когато водата заври, можете да използвате шпатула, за да ускорите процеса. Свалете тигана от котлона, отцедете и измийте както обикновено.

 

Предпазвайте незалепващия тиган от надраскване

Какво да направите, ако храната полепне върху незалепващия тиган? Искате да го изстържете, но се страхувате да не повредите покритието. Използвайте пластмасов капак от всеки контейнер. След като намокрите тигана, го притиснете към повърхността и внимателно разтрийте проблемната зона, за да не надраскате. Пластмасовият капак е достатъчно здрав, за да свърши работата, но не достатъчно здрав, за да надраска повърхността на вашите кухненски прибори .

И накрая, ако подреждате незалепващи тигани една върху друг, препоръчваме да поставите хартиени чинии между тях. Това ще предотврати надраскването

Както можете да видите, актуализирането на незалепващото покритие у дома е лесно. Надяваме се, че нашите съвети ще ви помогнат да удължите живота на вашите съдове за готвене.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft