Не просто торта с крем, а крем-торта: Толкова мека и нежна, че ще ви трябва лъжичка, за да си я хапнете:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не просто торта с крем, а крем-торта: Толкова мека и нежна, че ще ви трябва лъжичка, за да си я хапнете:
Не просто торта с крем, а крем-торта: Толкова мека и нежна, че ще ви трябва лъжичка, за да си я...
6861
Не просто торта с крем, а крем-торта: Толкова мека и нежна, че ще ви трябва лъжичка, за да си я хапнете:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако сте от хората, които обичат сочните десерти , този не само ще ви допадне, но ще се влюбите в него. В тортата Птиче мляко не само има много вкусен крем, а цялата е само крем.

Приготвя се бързо и лесно, трябва само да се почака, докато кремът стегне - това е най-трудната част.

Птиче мляко

Продукти:

За тортата:

  • 2 пакета желатин (по 8 гр.)
  • 1 чаша прясно мляко
  • 1 чаша захар
  • 450 гр.заквасена сметана
  • 450 гр.охладена сметана за разбиване
  • олио за намазване

За глазурата:

  • 5 супени лъжици какао на прах
  • 5 супени лъжици захар
  • 1 пакет желатин (8 гр.)
  • 5 супени лъжици мляко
  • 1 чаша студена вода

птиче мляко

Приготвяне:

В малка тенджера смесете 2 сашета желатин с 1 чаша мляко. Сложете на среден огън и разбърквайте, докато се появи пара. Тогава дръпнете от огъня (не варете!). Оставете да се охлади. Намажете форма с размери 20 × 30 cm с растително масло.

В дълбока купа с миксер на средна скорост разбийте 1 чаша захар, заквасената сметана и сладкарската сметана, докато всичко е добре смесено. Продължавайки да биете, бавно добавете топлата смес с мляко. Веднага излейте в приготвената форма за печене. Заравнете повърхността възможно най-гладко.

Покрийте и поставете в хладилник. За глазурата в малка тенджера смесете какаото, захарта и желатина. Разбивайки, налейте водата и млякото. Поставете на умерен огън и оставете сместа да заври, като непрекъснато разбърквате.

Сместа трябва да бъде равномерна и гладка. Оставете глазурата настрани да се охлади за 1 час. Бавно излейте шоколадната глазура върху кремавата основа. Охлаждайте в хладилник за поне 5 часа.Jemchyjinka.ru Источник: https://jemchyjinka.ru/2019/03/27/ptiche-moloko-4/?fbclid=IwAR2yeM1R9vVxbVigIF6ydOk54OwFxL4g6-9dKqp-7CFRyP0nHECb5rFcMrg

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft