Ако сте от хората, които обичат сочните десерти , този не само ще ви допадне, но ще се влюбите в него. В тортата Птиче мляко не само има много вкусен крем, а цялата е само крем.
Птиче мляко
Продукти:
За тортата:
- 2 пакета желатин (по 8 гр.)
- 1 чаша прясно мляко
- 1 чаша захар
- 450 гр.заквасена сметана
- 450 гр.охладена сметана за разбиване
- олио за намазване
За глазурата:
- 5 супени лъжици какао на прах
- 5 супени лъжици захар
- 1 пакет желатин (8 гр.)
- 5 супени лъжици мляко
- 1 чаша студена вода
Приготвяне:
В малка тенджера смесете 2 сашета желатин с 1 чаша мляко. Сложете на среден огън и разбърквайте, докато се появи пара. Тогава дръпнете от огъня (не варете!). Оставете да се охлади. Намажете форма с размери 20 × 30 cm с растително масло.
В дълбока купа с миксер на средна скорост разбийте 1 чаша захар, заквасената сметана и сладкарската сметана, докато всичко е добре смесено. Продължавайки да биете, бавно добавете топлата смес с мляко. Веднага излейте в приготвената форма за печене. Заравнете повърхността възможно най-гладко.
Покрийте и поставете в хладилник. За глазурата в малка тенджера смесете какаото, захарта и желатина. Разбивайки, налейте водата и млякото. Поставете на умерен огън и оставете сместа да заври, като непрекъснато разбърквате.
Сместа трябва да бъде равномерна и гладка. Оставете глазурата настрани да се охлади за 1 час. Бавно излейте шоколадната глазура върху кремавата основа. Охлаждайте в хладилник за поне 5 часа.Jemchyjinka.ru Источник: https://jemchyjinka.ru/2019/03/27/ptiche-moloko-4/?fbclid=IwAR2yeM1R9vVxbVigIF6ydOk54OwFxL4g6-9dKqp-7CFRyP0nHECb5rFcMrg