Имам една прекрасна идея за вас какво да спретнете днес за вечеря, идеята е страхотна, а вкусът божествен. Пробвате ли веднъж след това сме сигурни, че само по този начин ще си приготвяте пилешкото месо.
Печеното пилешко филе е много вкусно, питателно ястие, което подхожда на много хора. За съжаление, не винаги се оказва, както би трябвало, а именно в някои случай става много суго. Но един готвач изобретил прекрасна рецепта, с която месото е сочно, и я нарече "зебра".
Тайната на това ястие е, че чрез нарязване на пилешко филе или гърди , се поставят домати. Те пускат сок и правят месото да се топи в устата. И маринатата, в която филето е напоено, също омекотява перфектно вкуса му. Като цяло ви съветваме да не се колебаете и бързо да си спретнете тази рецепта! Сигурни сме, че няма да съжалявате
съставки
Пилешко филе 500 g
кашкавал 200 g
домат 2 броя
Заквасена сметана 50 ml
Чесън 3 скилидки
Соев сос 50 ml
магданоз на вкус
сол на вкус
подготовка
Смесете в отделна купа соевият сос с нарязан магданоз и нарежете чесън. Накиснете месото за половин час.
Нарежете всяко парче филе на 3 части. Сложете кашкавал и домати в разрезите, като ги редувате. Нанесете отгоре сметаната с чесъна. Намажете лист за печене със слънчогледово масло. Поставете филетата върху него. Гответе в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30-40 минути.
Както можете да видите, ястието се приготвя много бързо и просто. Резултатът е напълно неочакван - месото е фантастично сочно.
Ако рецептата ви е харесала, споделете я с приятелите ви, те ще са ви благодарни!