Не се разпадат и не залепват за тигана: Пухкавите сиренки на баба - любимата закуска вкъщи!
19 Юли 2016
46869
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сиренки - малки, пухкави и любими на малки и големи.
За да станат идеални на форма и да не залепват, просто следвайте следните съвети:
Продукти:
80 гр. захар
200 гр.
извара или сирене
200 мл кисело мляко или айрян
1/2 ч.л. сода за хляб
2 яйца
9 с.л. брашно
30 мл олио
Приготвяне:
- Смесете захарта и яйцата, изсипете в сместа и киселото мляко и поръсете отгоре содата. Разбъркайте добре. След 5-7 минути разбъркайте отново, добавете сиренето и брашното. Разбийте сместа, така че да стане гладка с блендер или миксер.
- С лъжица изсипете купчинки от сместа в тиган със загрятото олио и ги изпържете от двете страни до златисто-кафяво. Ако е необходимо, долейте още олио.
- Отцедете готовите сиренки върху салфетка, за да премахнете излишната мазнина.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари