Не се разпадат и не залепват за тигана: Пухкавите сиренки на баба - любимата закуска вкъщи!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не се разпадат и не залепват за тигана: Пухкавите сиренки на баба - любимата закуска вкъщи!
Не се разпадат и не залепват за тигана: Пухкавите сиренки на баба - любимата закуска вкъщи!
46869
Не се разпадат и не залепват за тигана: Пухкавите сиренки на баба - любимата закуска вкъщи!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сиренки - малки, пухкави и любими на малки и големи.

За да станат идеални на форма и да не залепват, просто следвайте следните съвети:

Продукти:

80 гр. захар

200 гр.

извара или сирене

200 мл кисело мляко или айрян

1/2 ч.л. сода за хляб

2 яйца

9 с.л. брашно

30 мл олио

Приготвяне:

  1. Смесете захарта и яйцата, изсипете в сместа и киселото мляко и поръсете отгоре содата. Разбъркайте добре. След 5-7 минути разбъркайте отново, добавете сиренето и брашното. Разбийте сместа, така че да стане гладка с блендер или миксер.
  2. С лъжица изсипете купчинки от сместа в тиган със загрятото олио и ги изпържете от двете страни до златисто-кафяво. Ако е необходимо, долейте още олио.
  3. Отцедете готовите сиренки върху салфетка, за да премахнете излишната мазнина.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft