Не си българин, ако не знаеш тази рецепта! Класическо ДОМАШНО кьопоолу:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не си българин, ако не знаеш тази рецепта! Класическо ДОМАШНО кьопоолу:
Не си българин, ако не знаеш тази рецепта! Класическо ДОМАШНО кьопоолу:
31942
Източник: actualno.com
Не си българин, ако не знаеш тази рецепта! Класическо ДОМАШНО кьопоолу:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно това е най-популярната рецепта за зимнина след лютеницата - домашно кьопоолу ! Вероятно и вашите баби и майки са го приготвяли някога в промишлени количества - ей така, за да има за зимата. Е, днес ви предлагаме да си направите домашно кьопоолу по класическата рецепта .

И не забравяйте да сложите повечко чесън - поне 4-5 скилидки!

Класическо домашно кьопоолу

Необходими продукти:

патладжани - 1 кг

червени чушки - 1/2 кг, капия

домати - 2 големи

чесън - 4 - 5 скилидки

олио - 2 с.л.

оцет - 2 с.л., ябълков

домашно кьопоолу

Начин на приготвяне:

Патладжаните и червените чушки се изпичат, обелват се, нарязват се и се смилат с пасатор или по класическия начин - с машинка за месо.

смлени патладжани

Доматите се настъргват на ренде и се смесват със смелните патладжани и капии.

Чесънът се нарязва на ситно и също се добавя.

Залива се с олиото и сместа се разбърква много добре.

Прибавят се оцет на вкус, наситненият магданоз и кьопоолуто се поднася добре охладено, задължително с филии пухкав бял хляб.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft