Мойте Рецепти
5 кг. тиква
300 гр. боб
300 гр. бекон
1 супена лъжица сушени зеленчуци
1 супена лъжица червен пипер
1-2 чаени лъжички сол
1/4 чаена лъжичка черен пипер и други подправки на вкус (джоджен, девисил)
1 цял морков
1 цяла чушка
1 глава лук
1 скилидка чесън
3-4 супени лъжици олио
Тиквата се изрязва отгоре, така че горната част да изглежда като капак. Почиства се от семената. Бобът се вари като за печене в гърне или гювеч. Сварете го с лука, чушката, моркова. После добавете подправките и накрая залейте със запръжен червен пипер. Пригответе го, както обикновено готвите боба с всички подправки (джоджен, чубрица, девисил и пр.). Когато е готово, прехвърлете боба в тиквата, нарежете бекона на парчета и го добавете в гърнето. Може да замените бекона с пушени ребра, наденица и пр. на вкус. Затворете тиквата с горната част и я сложете в тава. Печете на 200 градуса във фурната 1 - 2 часа, докато се изпече тиквата. Охладете и поднесете заедно с тавата в средата на масата.
Сигурно ще ви се стори необичайно, но ви уверяваме, че е адски вкусно! Следващия път непременно изненадайте гостите с тази рецепта и ще останат запленени!