Не съм вярвала, че мога да си направя сама такава торта за 10 минутки и да е по- вкусна от тази в сладкарницата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не съм вярвала, че мога да си направя сама такава торта за 10 минутки и да е по- вкусна от тази в сладкарницата
Не съм вярвала, че мога да си направя сама такава торта за 10 минутки и да е по- вкусна от тази в...
35561
Не съм вярвала, че мога да си направя сама такава торта за 10 минутки и да е по- вкусна от тази в сладкарницата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Не всяка домакиня обича да прави торти, защото отнемат много време и усилия. Ами ако ви кажем, че можете да приготвите торта в микровълновата фурна само за 10-15 минути ? Трябва да се опитате, за да бъдете сигурни!

Може да си приготвите бърза торта, ако гостите вече са на прага и сте забравили за сладкишите. Или ако след тежък ден все пак искате да поглезите себе си и близките си с вкусно лакомство. И колко изненадано ще бъде семейството ви, когато приготвите торта в събота сутринта за 10 минути ? Запишете рецептата!

Съставки

Яйце 2 бр.

Пшенично брашно 5 супени лъжици 

Какао на прах 1 супена лъжица 

Сол 1 щипка

Мляко 6 с.л.

Слънчогледово олио 2 с.л.

Захар 260 гр

сода 0,5 ч.л.

Оцет 1 ч.л.

Вода 150 мл

Сметана 350 мл

 

Подготовка

Разбийте яйцата, добавете към тях 150 г захар, щипка сол и мляко, разбъркайте. 


Пресейте брашното и какаото, разбъркайте добре.


Угасете содата за хляб с оцет и добавете към останалите съставки заедно с растително масло, разбъркайте. 


Изсипете сместа във форма и пъхнете в микровълнова фурна с висока мощност за около 3-5 минути. Оставете блата в микровълновата фурна след готвене за 10 минути. 


За да направите крема, разбийте заквасената сметана с 60 г захар.


Сега нека приготвим сиропа, с който ще намажем тортата. Смесете водата с останалата захар.

Разрежете тортата по дължина на две части, намажете блата първо със сироп и след това с крем. 


Покрийте с втория блат. Намажете отгоре и отстрани тортата с крема. Отгоре се поръсва с накълцани ядки, ако разбира се допада на вкуса ви

Когато правите вашия крем за тортата , можете да използвате извара, маскарпоне, кисело мляко или каквото искате. Захарта в сметаната лесно се замества с пудра захар. А декорирането на торта със сигурност може да бъде много интересно. Експериментирайте с други ядки, плодове, плодови парченца, шоколадов чипс или нещо друго.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft