Кой не обича ябълков пай ? Пък и сега точно е сезона на ябълките и тепърва ще има доста. Затова и днес сме ви подготивили страхотна, вкусна и лесна за приготвяне рецепта за бърз ябълков пай
БЪРЗ ЯБЪЛКОВ ПАЙ
СЪСТАВКИ
300 мл мляко
200 г пшенично брашно
100 г захар
2 големи ябълки
2 яйца
канела и ванилия на вкус
Бърз ябълков пай
Реално всички е супер просто.
Първо пригответе тестото. Това е лесно. Първо смесете брашното, захарта и ванилията заедно, след това разбийте яйцата и разбъркайте до гладка смес. Сега налейте млякото (между другото, можете да използвате и нискомаслена сметана) и разбъркайте. Тестото е готово.
Изберете по-красив съд. Керамика, стъкло, емайлирани съдове - всичко ще свърши работа. Намажете го с олио и наредете ябълките, които преди това трябва да се нарезали на малки филийки. Поръсете ги с канела и по желание захар. Излейте отгоре готовото тесто.
Поставете бъдещия пай във фурната! Работна температура 190-200 градуса по Целзий, но се уверете, че температурата е адекватна. Не знаем възможностите на вашата фурна. Ябълковият пай трябва да е във фурната за около 45 минути.
Трябва да се сервира топло, с чай или кафе.
Бързият ни ябълков пай се прави лесно! Напишете в коментарите как се справяте, ще бъде полезно за нас да разберем за това. Приятен апетит и благодаря, че останахте с нас!