Не ти трябват сода и бакпулвер, за да бухне баницата. С 3 съставки става пухкава и голяма - побира мнооого късмети:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не ти трябват сода и бакпулвер, за да бухне баницата. С 3 съставки става пухкава и голяма - побира мнооого късмети:
Не ти трябват сода и бакпулвер, за да бухне баницата. С 3 съставки става пухкава и голяма -...
61837
Не ти трябват сода и бакпулвер, за да бухне баницата. С 3 съставки става пухкава и голяма - побира мнооого късмети:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако искате да приготвите много бърза, вкусна и евтина баница - нищо по-лесно! За тази рецепта ви трябват само 3 съставки (без да броим солта и олиото), а резултатът е направо впечатляващ - надува се и бухва в тавата така, сякаш е с 2 пакета кори, а не с един! Ето как се прави най-лесната баница от 3 съставки - идеалната рецепта за Васильовден:

Баница от 3 съставки за Нова година

Продукти:

 1/2 кг кори за баница

 6 яйца

1 литър кисело мляко (2 кофички)

1 супена лъжица сол

малко олио за омазняване на тавата

баница 3 съставки

Приготвяне:

Разбийте яйцата с миксер, за да бухнат и станат на пяна. Добавете киселото мляко (оставете 3 - 4 супени лъжици за намазване). Смесете яйцата и киселото мляко.

Намажете тавата с олио. (За това количество продукти е подходяща тава с диаметър приблизително 30 см.)

Сложете един лист кори в тавата. Поставете още един, но напречно.

След това вземайте по половин кора, намачкайте я, потопете в сместа с яйца и мляко и подредете напоените купчинки в тавата. Не ги натискайте много близо една до друга - нека да я напълнят, но без да се притискат. Също така не жалете плънката при потапяне. Когато сте направили един ред, вземете една кора, след което я разделете на 3 части (грубо, неправилно ...). Намажете получените парченца с малко плънка, след това ги разпределете върху напоените кори тук-таме.

Продължете потапянето и нареждането на купчинки върху тези "сухи" кори. Тяхната цел е да попият малко от плънката.

Оставете една кора за най-отгоре.

Ако ви остане плънка, изсипете я върху намачканите кори.

Когато всички съставки се изчерпат, увийте краищата, които стърчат отстрани на тавата, върху напоените кори.

Най-отгоре поставете сухата кора и я понагънете, за да се вмести в тавата. Отгоре намажете с отделеното кисело мляко.

Печете на 200 ° C поне половин час. Когато покафенее, покрийте с хартия за печене и печете още 10 минути.

Сервирайте с кисело мляко.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft