Ние я пием с литри, а Шеф- майсторите я слагат на свинското и затова става толкова крехко и топящо се в устата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ние я пием с литри, а Шеф- майсторите я слагат на свинското и затова става толкова крехко и топящо се в устата
Ние я пием с литри, а Шеф- майсторите я слагат на свинското и затова става толкова крехко и...
31006
Ние я пием с литри, а Шеф- майсторите я слагат на свинското и затова става толкова крехко и топящо се в устата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сред огромния брой възможни марината за месо има една много необичайна - н Coca-Cola. Тя дойде при нас от страните от Латинска Америка (предполага се, че виното е твърде скъпо за използване). И тогава идеята се утвърди в страните от Азия . Изненадващо, месото е толкова крехко, че дори кулинарен скептик ще бъде приятно изненадан. Запознайте се: празнично приготвено свинско с Coca-Cola !

Вкусът е много богат, а самото парче е покрито с апетитна коричка. И ако не разкажете на гостите си за основната съставка, никой дори няма да предположи, че това е обикновена кола . Тази рецепта спестява много време и нерви, изразходвани за готвене на месо.

 

Съставки

свинско 3 кг

Бахар 1 супена лъжица

Чесън 1скилидка

Лук 1

Канела 1щипка

Карамфил 4 бр

Бадиан 1 компютър.

Портокалово сладко 3 с.л. 

"Кока Кола" 2 л

Лимон 1 

Сол на вкус

Черен пипер (смлян) вкус

 

Подготовка

1. Избършете парче свинско месо (за предпочитане с кожа) на сухо и направете дълбоки разрези от едната страна. За предпочитане успоредно или напречно. Разтрийте със сол и подправки.


2.

Забийте по скилидка в месото, обърнете го с разфасовките надолу и поставете там главата чесън, разрязана наполовина и лук (обелен).

 

3. Смесете кока-кола с лимонов сок, сладкото от портокал, кора от един лимон и изсипете тази смес върху месото. Покрийте и мариновайте в хладилника за 2 часа. След това мариновайте още час при стайна температура. 


4. Поставете месото в кола под капак или фолио във фурна, загрята до 200 градуса и печете 30 минути. След това намалете температурата на 150 и печете още 2 часа.


5. След това вземете фолиото или капака и печете свинското месо още час. След това отцедете течността, повишете температурата до 200 и печете още 30 минути, докато стане хрупкава коричка

Канелата и карамфилът придават на ястието ярък и запомнящ се вкус, но разбира се единствено и само по ваш избор може да ги добавите. А лукът и чесънът присъстват в рецептата за фини аромати.

При нарязването се получават красиви и много нежни парчета, които могат да се сервират както топли, така и студени.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft