За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Никога не бях правила картофено тесто - голяма грешка! Сочно и хрупкаво, а като го напълниш, става вълшебство!
Никога не бях правила картофено тесто - голяма грешка! Сочно и хрупкаво, а като го напълниш,...
13 Октомври 2016
471634
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Тестени изделия
Никога не бях правила картофено тесто - голяма грешка! Сочно и хрупкаво, а като го напълниш, става вълшебство!
свързани рецепти
Мойте Рецепти
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Ако не сте приготвяли досега пай с картофено тесто, крайно време е да го пробвате! Днешният пай с месо е перфектната комбинация от продукти в едно вълшебно ястие.
Пай с картофено тесто. Получава се много красив на вид, сочен и апетитен. Можете да експериментирате с пълнежа: картофено тесто със зеленчуци ще бъде не по-лоша комбинация от месото.
Приготвяне:
- Загрейте фурната на 190 градуса.
- Сварете картофите в малко вода, предварително ги обелете и нарежете.
- След това извадете с решетъчна лъжица, прехвърлете в купа и ги смесете с 50 г масло, яйцето и щипка сол. Намачкайте на картофено пюре.
- Добавете в пюрето брашното, като разбърквате с вилица. Ако тестото стане твърде кораво, добавете малко от водата, в която са варени картофите.
- Намажете малка тавичка с масло, поръсете с брашно и поставете в нея равен слой от тестото, като не забравяте да оформите бордюр.
- Сега трябва да приготвим плънката. За целта запържете в олио нарязаните на малки парчета месо и лук.
- В отделен съд смесете наситнената краставица и нарязаните чушки, добавете към тях съдържанието на тигана, сметаната и разбъркайте.
- Изсипете плънката върху тестото и пъхнете пая във фурната за 35 минути.
- След това извадете, поръсете с настърган кашкавал и отново пъхнете във фурната за още 10 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари