Сокът от киселите краставички е чудесен остатъчен продукт, който може да използвате по много и различни начини в домакинството. Днес ще ви научим на няколко трика, които определено си струва да знаете. Знаете ли например, че с маринатата от краставичките ще приготвите по-меко, крехко и невероятно вкусно месо? Определено ще го тествате утре, когато приготвяте обяда, страхотна идея е!
Най-доброто месо с фантастичен вкус !
Този трик се използва даже в професионалните кухни. Благодарение на маринатата месото е с идеален вкус, нежно и крехко. Идеално за печене на свинско месо на скара :
Мариновано свинско в сок от кисели краставички
Имаме нужда от:
свинско месо - 6 бр.
марината от кисели краставички - 100 мл
сол - 5 гр.
черен пипер - 5 гр.
сладък червен пипер - 5 гр.
горчица - 50 гр.
заквасена сметана или майонеза - 100 гр.
кисели краставички - 150 гр.
домати - 1 бр.
кашкавал - 100 гр.
Приготвяне:
Нарязваме месото на филийки.
Направете разрези отгоре.
Поставете месото в плътно затварящ се найлонов плик.
Добавете маринатата от кисели краставички, горчица, подправки.
Затворете плътно плика и разбъркайте добре, за да се смесят вкусовете.
Извадете месото и го поставет върху тава за печене.
Поръсете със сметана или майонеза и добавете останалите съставки - накрая поръсете с кашкавал.
Печете на 180°C за около 35 минути.
Пожелаваме ви добър апетит! :-)