След пържене в олио , остатъците мазнина в тигана често се изсипват в мивката . Това обаче не само не е практично, но и не е безопасно, тъй като гранясалото масло се утаява по тръбите и причинява запушвания . За да избегнете това, използвайте един от трите лесни начина за "неутрализиране" на олиото и безопасното му изхвърляне , което не е в мивката.
И така, първо вземете празен буркан с найлоново пликче, поставено вътре, където да излеете останалото олио. Дръжте буркана затворен някъде в кухненския шкаф. Когато олиото се натрупа, то трябва да се изхвърли. А останалото олио от тигана може просто да се избърше с хартиена кърпа.
Още два начина са да използвате една от двете „съставки“, от които да избирате: сол или сода. Буквално 2-3 с.л. в тигана и излишното олио ще се абсорбира.
По-късно може безопасно да се отстрани със салфетка и да се изхвърли в кошчето. Остава само да почистите тигана без затруднения с течност за миене на съдове и проблемът е напълно решен!