23 Август 2012
223704
Преди да пристъпите към термичната обработка на ориза
Какво трябва да е съотношението между вода и ориз
Не разбърквайте ориза постоянно
Ако задушавате ориз в тенджера
Когато оризът заври задължително намалете котлона
Никога не прецеждайте водата, в която сте накиснали ориза
Кой ориз е подходящ за приготвяне на китайско ястие
Кои са най-подходящите подправки за ориз
Никога не прецеждайте водата, в която сте накиснали ориза
Бонус съвет за предвидливите домакини – накисването на кафявия ориз за през нощта и на белия за около 30 минути – един час, скъсява значително времето за приготвяне. Накиснете в нужното количество вода, която след това използвайте и за термичната обработка. Никога не прецеждайте водата, в която сте накиснали ориза, тъй като всички хранителни вещества ще изтекат в мивката вместо да се запазят.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари