Никога не слагам на кюфетата само кайма - ако искате да си облизвате пръстите до утре, настържете ТОВА върху тях и изпечете:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Никога не слагам на кюфетата само кайма - ако искате да си облизвате пръстите до утре, настържете ТОВА върху тях и изпечете:
Никога не слагам на кюфетата само кайма - ако искате да си облизвате пръстите до утре, настържете...
9224
Източник: За Жената
Никога не слагам на кюфетата само кайма - ако искате да си облизвате пръстите до утре, настържете ТОВА върху тях и изпечете:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кюфтета или бургери, името няма значение, защото този обяд ще надмине всичките ви очаквания, както надмина и нашите! Крайният резултат ще ви изненада приятно, защото ще получите обяд като приготвен като в топ ресторант.

Има толкова много рецепти за кюфтета и всяка домакиня има свой начин да ги приготви. Някои добавят хляб към каймата, други добавят ориз, а ние ще ви представим рецепта, която е малко по-различна от останалите, но много проста и бърза, и най-важното - много вкусна.

След няколко минути ще имате вкусен обяд на масата и всички ще искат още и още.

Така приготвените кюфтета ухаят неустоимо и ще ви напомнят за детството. Най-добре се поднасят с кремообразно картофено пюре, но можете да ги сервирате с варен ориз или различни задушени зеленчуци.

Изберете мляно месо за кюфтета по ваш вкус, можете да използвате чисто телешко, смесено телешко или свинско или смляно пуешко/пилешко месо. Ето всички продукти за вкусните Гурмански кюфтаци :

Гурмански кюфтаци

Необходими продукти:

  • 700 г кайма
  • 1 яйце
  • 10 г сол
  • щипка черен пипер
  • 2 глави лук
  • 3 картофа
  • 3 сварени яйца
  • 30 г заквасена сметана
  • 150 г моцарела

Приготвяне: 

Сложете месото в купа и добавете яйцето. Овкусява се със сол, щипка черен пипер и всичко се разбърква. Разделете месото на 6 приблизително равни части и от всяка част оформете бургер/кюфте със средна дебелина.

кайма смес

Снимка: YouTube

големи кюфтета

Снимка: YouTube

Кюфтетата се нареждат в огнеупорен съд, предварително леко намазнен и се оставя разстояние между тях, за да не се слепят при печенето. След това обелете двете глави лук и ги нарежете на ситно, след което ги сложете да се запържат в тиган със сгорещено олио.

При задушаването лукът не трябва да се карамелизира, а само да потъмнее малко, колкото да омекне, затова го задушавайте на умерена температура. Измийте добре картофите, обелете ги и след това ги настържете.

Сварете три яйца, след което ги настържете, когато изстинат. Добавете сметаната към настърганите яйца и разбъркайте. Разпределете запържения лук върху бургерите, след което повторете същото с настърганите картофи.

лук върху кюфтетата

Снимка: YouTube

кюфтета с лук и картофи

Снимка: YouTube

След това се намазват със сместа от сварени яйца и сметана и накрая се поръсват с настъргана моцарела или друго сирене по избор. Покриваме съда с алуминиево фолио и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около половин час.

кюфтета с кашкавал

Снимка: YouTube

гурмански кюфтета

Снимка: YouTube

След изминалото време махнете фолиото и ястието се връща в горещата фурна да се запече на същата температура за още 10 минути, докато кашкавалът се разтопи и хване коричка.

Обядът е много обилен и засищащ, а като гарнитура може да добавите ориз или просто салата, защото картофите вече са в месото.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft