Никога не съм обичала зеленяши и то в баница, но след тази рецепта промених изцяло мнението си

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Никога не съм обичала зеленяши и то в баница, но след тази рецепта промених изцяло мнението си
Никога не съм обичала зеленяши и то в баница, но след тази рецепта промених изцяло мнението си
18447
Източник: http://www.topactualno.com/
Никога не съм обичала зеленяши и то в баница, но след тази рецепта промених изцяло мнението си
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е една извънредно приятна разновидност на мързелива баница, която ние добре познаваме, но тя става още по-вкусна

Рецептата и снимката ни изпрати Кремена Добрева.

Кремена ни написа, че преди време случайно започнала да прави тази мързелива зелена баница, защото децата й искали да ядат мързелива баница, а тя имала бланширан спанак в хладилника и решила вместо да приготвя стандартна зелена баница с готови кори, за направи такава зелена баница.

Резултатът бил страхотен, поради това решила да ни научи и нас да правим такава мързелива зелена баница, защото е лесна и бърза.

Необходими продукти:

500 гр. спанак

1 глава кромид лук

4 яйца

300 гр.

сирене

2 ч.ч. пресято брашно (може да използвате типово или ръжено)

1 кофичка кисело мляко

сода бикарбонат

1/2 ч.ч. олио

 

Приготвяне:

Кремена обясни, че тази мързелива зелена баница може да се приготвя по два начина – да сложите бланширан спанак директно към тестото или да го задушите предварително с малко мазнина и с нарязан кромид лук.Кремена обясни, че когато няма много време, слага бланширания спанак директно. Когато има повече време да готви, та го задушава с лука. Така мързеливата баница става много по-вкусна, затова препоръчва този вариант.

 

След като сте задушели кромид лук и бланширан спанак, пригответе тестото. Чукнете яйцата. Добавете натрошеното сирене. Разбийте киселото мляко със содата и го добавете, заедно с олиото.

Сложете брашното. Ако се наложи, добавете малко повече от 2 чаши брашно – зависи колко са големи вашите яйца и киселото мляко с какъв грамаж е – кофичка от 400 грама или 370. Тестото ще покаже как да постъпите. Накрая прибавете спанака и лука.

 

Объркайте внимателно, изсипете в намаслена тавичка и сложете да се пече в предварително загрята фурна. Благодарим на Кремена Добрева за чудесната идея да приготвяме мързелива зелена баница по този интересен начин!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft