Никога не съм обича моркови, но тази салата ме спечели от първата хапка, сега през ден у нас ядем всяка вечер

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Никога не съм обича моркови, но тази салата ме спечели от първата хапка, сега през ден у нас ядем всяка вечер
Никога не съм обича моркови, но тази салата ме спечели от първата хапка, сега през ден у нас ядем...
23659
Никога не съм обича моркови, но тази салата ме спечели от първата хапка, сега през ден у нас ядем всяка вечер
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички знаем колко са полезни морковите, но доста малко от нас ги обичат и консумират често за съжаление, но днес ще ви предложим една салата, която ще ви накара да преоткриете вкуса им определено.

салата от моркови

Особеният вкус на моркови по корейски е толкова приятен, че няма как да не ви хареса. 

салата от моркови

Ние предлагаме на читателите си да го подготвят у дома, за да имат винаги под ръка и използват в точното време. За готвене на моркови на корейски, ще ви трябва специална ренде, което прави възможно настъргването на морковите на дълги и тънки ивици.

 

Вкусна салата от моркови

СЪСТАВКИ

1 кг моркови
1 супена лъжица захар
2 супени лъжици  9% оцет или лимонов сок
1 ч. Л. сол
70 g растително масло
едър червен пипер на вкус
4-6 скилидки чесън
щипка кориандър (по избор)

 

ПОДГОТОВКА

Почистете морковите и настържете на специално ренде, за да направите дълги ивици. Колкото по-дълги са, толкова по-добре.

Поръсете със захар и сол, поръсете с оцет и разбъркайте добре с ръцете си (поне 3 минути), за да пуснат сок и самите моркови

Оставете морковите да се накисват в този сок в продължение на 15 минути. Добавете червен пипер на вкус и внимателно разбъркайте морковите с ръцете си.
Загрейте растителното масло в тенджерата, не довеждайте до кипене, изсипете върхут салатата и разбъркайте добре.
салата от моркови
Добавете нарязания чесън, покрийте и оставете салата да престои 10-15 минути.

Добавете щипка от натрошени семена от кориандър. Ако не можете да изчакате, можете да ядете веднага, но е по-добре да оставите морковата за няколко часа на стайна температура и след това да го сложите в хладилника за още 3-4 часа.

Най-вкусната салата от моркови е готова. Приятен апетит! 
салата от моркови

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Свежият кориандър ще подобри вкуса на готовото ястие.

Като вкусна добавка можете да използвате сусам, след като го изпържите в сух тиган до кафяв оттенък. Можете да добавите няколко капки сусамово масло в салатата.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft