Никога преди не бях пекла пандишпан... Направо взех акъла на домашните с тази рецепта! По-въздушно и пухкаво нещо не сме яли!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Никога преди не бях пекла пандишпан... Направо взех акъла на домашните с тази рецепта! По-въздушно и пухкаво нещо не сме яли!
Никога преди не бях пекла пандишпан... Направо взех акъла на домашните с тази рецепта!...
1557259
Никога преди не бях пекла пандишпан... Направо взех акъла на домашните с тази рецепта! По-въздушно и пухкаво нещо не сме яли!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кой не обича да си хапва парче сладка торта? Мек, въздушен блат в комбинация с нежен крем и плодове... Ммм... 

За много домакини перфектният пандишпанов блат изглежда непосилна задача, но днес сме ви приготвили изненада - няколко простички трика и ще получите най-прекрасното нещо, което сте опитвали! 
пандишпан

Тайните на печенето на пандишпанов блат:

  1. Спазвайте правилното съотношението на съставките . Това е най-успешното: 6 яйца, 1 чаша захар, 1 чаша брашно, щипка сода бикарбонат или 0,5 ч.
л. бакпулвер.
  • Преди да разбиете яйцата, ги пъхнете във фризера за 10-15 минути - трябва да бъдат добре охладени.
  • Разбийте яйцата в голяма купа с миксер на висока скорост. Бъркалките трябва да "се разхождат" по повърхността, а само от време на време да се спускат към дъното на съда.
  • След като обемът на яйцата се увеличи 4-5 пъти, започнете да добавяте захарта на малки порции.
  • Изключете миксера и поръсете в яйчената смес пресятото брашно, след което разбъркайте сместа внимателно с лъжица. Добавете содата или бакпулвера. Някои готвачи препоръчват содата за хляб да се угаси в оцет или лимонена киселина, като те се добавят към тестото поотделно (без да се смесват предварително в лъжица).
  • Покрийте тавичката с хартия за печене и я поръсете с брашно, след което излейте вътре тестото. Пъхнете в предварително загрята фурна и печете при температура не повече от 180 градуса. Ако забележите, че краищата на блата покафенеят, а средата е още течна, постепенно намалете силата на фурната. Изпича се за около 45 минути - времето зависи от диаметъра на формата.
  • През време на печенето вратата на фурната е по-добре да не се отваря: обемът може да спадне. Ако е крайно необходимо, само леко открехнете вратичката.
  • Оставете готовия пандишпан да се охлади директно във формата, след което го извадете.
    блат
    От готовия блат може да направите истински шедьовър - добавете ядки, а след това слепете слоевете с крем или фондан. Използвайте въображението си! 
  • Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft