Бързо бисквитено руло с банани . Без печене става за 5 минути, а аз използвам един малък трик...
Бързо бисквитено руло с банани
Продукти:
За основата:
- 350 г натрошени бисквити
- 150 г разтопено масло
- 150 г Нутела (течен шоколад)
- 3-4 с. л. топло мляко или сладкарска течна сметана
За плънката:
- 250 мл студена сладкарска сметана
- 100 г пудра захар или на вкус може и по-малко
- 100 г кокос
- 1-2 банана
За белия слой:
- 50 г студена сладкарска сметана
- 1/2 чаена лъжичка разтворим желатин
- 80 г бял шоколад
За кафявия слой:
- 60 г студена сладкарска сметана
- 1/2 чаена лъжичка разтворим желатин
- 100 г черен шоколад
Приготвяне:
Смесете смлените на фин прах бисквити (най-добре става в блендер), разтопеното масло и течния шоколад, след което бавно добавете малко мляко, за да получите смес с консистенцията на мокър пясък.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Разстелете сместа върху парче прозрачно фолио под формата на правоъгълник. Оставете в хладилника за 30 минути.
Снимка: YouTube
Сметаната се разбива на крем и се подслажда по желание, след което се добавя кокосът и се разбърква.
Снимка: YouTube
Разпределете сместа върху кората, а в единия й край наредете бананите.
Снимка: YouTube
С помощта на фолиото завийте рулото и го оставете в хладилника за 30-40 минути.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Смесете студената сметана с желатина и оставете да набъбне за 5 минути. Добавете белия шоколад и разтопете заедно. Съберете парче найлоново фолио на гънки и изсипете белия шоколад.
Снимка: YouTube
След това отворете фолиото, за да го изправите и да направите шарки. Оставете да се охлади за 5 минути във фризер. Повторете процедурата с черния шоколад, разпределете го равномерно върху белия и го оставете за 10 минути във фризера.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Извадете рулото и го увийте в шоколадовата кора.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Завийте отново във фолио и оставете да се охлади за 30 минути.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube