Никой не пече тиквата вече постарому, а с тази рецепта с мед става по- вкусна отвсякога

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Никой не пече тиквата вече постарому, а с тази рецепта с мед става по- вкусна отвсякога
Никой не пече тиквата вече постарому, а с тази рецепта с мед става по- вкусна отвсякога
35814
Никой не пече тиквата вече постарому, а с тази рецепта с мед става по- вкусна отвсякога
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Невероятен десерт,, прилича много на торта. И  е здравословно, можете да го готвите дори без захар, пак ще се окаже сладък, заради тиквата.

Основни компоненти: извара и тиква. Точно това, което спортистите обичат , отслабвайки и всички, които следят здравето и фигурата.

СЪСТАВКИТЕ

500 г тиквена каша
200 г извара
1 яйце
1 супена лъжица захар
30 г стафиди
1 супена лъжица мед
1 ч.л. портокалова кора
1 супена лъжица захар
1 пакетче ванилия

 

ПОДГОТОВКА

Подгответе продуктите. Почистете тиквата от семена и кори. Нарежете на парчета и сложете в тава за печене, покрита с пергаментова хартия. Изпечете във фурна, предварително загрята до 180 ° С до омекване. Достатъчи са 15 минути. Проверете готовността с клечка за зъби.

Измийте стафидите и залейте с гореща вода. Оставете да набъбнат.

Извара, захар, ванилия, яйце и 0,5 ч.л. портокалова коричка се разбъркват заедно. Разбийте тази маса в блендер до кремообразна.

Пасирайте тиквата  до каша. Добавете мед и останалата портокалова кора. Ако тиквеното пюре изглежда твърде рядко, смесете с още едно яйце или супена лъжица царевично нишесте.

Намазнете лист за печене с растително масло. Разпределете равномерно 1/3 от тиквената маса, след това с равномерен слой 1/2 извара, половината стафиди. И отново сложете слоевете в същата последователност. Ще имате 1/3 от тиквеното пюре за най-горния слой.

Отгоре, ако желаете, можете да нарисувате всякакви шарки с извара, оставяйки буквално 2 супени лъжици за това.

Печете във фурната , загрята до 180 ° С, в продължение на 20 минути. 

Тиквеният сладкиш също може успешно да се приготви със сушени кайсии вместо стафиди и други подправки: канела, карамфил, анасон, копър.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft