Искате ли да опитате истински домашен деликатес , приготвен за 1 час? Тогава трябва да запишете рецептата за пилешка шунка в консервна кутия ! Звучи малко необичайно, но в действителност ястието е много вкусно.
Няма да го купите в нито един магазин. Домашната шунка не съдържа оцветители, консерванти, подобрители на вкуса или други химикали. Месото се получава нежно и крехко. Не се колебайте, а сгответе с нас! Ето рецептата за уникален пилешки деликатес в консерва :
Пилешка шунка в консерва
Продукти:
600 гр.
1 с.л. желатин
1 ч.л. италиански подправки
2 скилидки чесън
черен пипер (смлян) на вкус
сол на вкус
Приготвяне:
Измийте филето, нарежете на малки парченца, смесете със сух желатин, италиански подправки, накълцан чесън, черен пипер и сол. Разбъркайте и оставете да престои 20 минути.
Поставете месото в плика за печене, завържете го с конци, поставете в консерва, притиснете добре.
Загрейте фурната до 190 градуса. Печете пилешкото за около 50 минути, в зависимост от вашата фурна. Под консервата можете да поставите съд, в който сокът да може да изтече при печенето.
След като шунката се сготви, оставете я да се охлади за 12 часа.
Вашият домашен пилешки деликатес е готов! Не се страхувайте да използвате сух желатин, по време на готвене от месния сок желатинът ще се разтвори и след това ще се втвърди.